Hei! her kommer endelig en oppdatering. I den siste perioden har jeg hatt mye på privat bane. Jeg har blant annet flyttet fra Trondheim til Kirkenes og dressert valp. Dette har gått utover mulighetene mine for å holde dere oppdatert og skrive denne bloggen. Nå føler jeg at jeg har kommet meg mere på plass og at jeg kan begynne å skrive igjen. Jeg har lagt ut porteføljerapport for Juni og Juli slik at man kan gå tilbake og se hvis det er av interesse.

Framover vil jeg ikke kunne investere så mye som jeg egentlig ønsker fordi jeg fortsatt trenger noen primære ting i den nye leiligheten min, i tillegg ønsker jeg å sette opp et lite hjemmekontor for kona mi og meg, det kan koste litt. Etter at dette er på plass håper jeg og spare omtrent 50% av min faste inntekt i måneden. fram til da, vil det være små kjøp. Forhåpentligvis er jeg klar til å spare og investere for fullt fra og med Januar 2021. Akkurat nå er det surt å være på stede hvil, men med litt tålmodighet kan jeg begynne å spare snart. Jeg er fornøyd med investeringene mine så langt. De fleste kjøpene min er på + siden, forutenom ett par skivebommer, blant annet Macys som jeg kjøpte rett før børskrakken i mars og Telenor kjøpte jeg til litt høy pris.

Med mitt Excel skjema, regner jeg ut alle mine beholdninger på de 5 kontoene jeg holder synlig hos shareville, og viser dem i en samlet portefølje-rapport som du kan lese. Egenkapitalen min kan anses som småpenger for mange, men jeg vil minne om at jeg begynte i Januar 2020. Jeg er enda helt fersk på aksjemarkedet. Disclaimer: jeg skriver ikke denne bloggen for å anbefale aksjer til andre, jeg deler simpelthen hva jeg gjør. Du må selv vurdere hvordan du ønsker å investere dine penger.

På bilde under ser du min totale anskaffelsesverdi (Oransje). Anskaffelsesverdi øker for hver gang jeg kjøper eller synker, dersom jeg selger. Min totale markedsverdi vises også i bildet under (Gul). Om markedsverdien er over eller under anskaffelsesverdien viser om min urealiserte verdi for øyeblikket er i tap (minus) eller i gevinst (pluss). Norske kroner vises på venstre akse og dato vises under.

På neste bilder ser du min % Avkastning på anskaffelsesverdien. Prosent vises på venstre akse.

Kjøpt:
Ingen

Solgt:
Ingen

Utbytte (etter kupongskatt):
Aker BP (AKERBP): 37,03
Equinor (EQNR): 16,01
Total for August: 53,04 NOK

Tall:
Anskaffelsesverdi: 60 665,22 NOK
Markedsverdi: 66 038,28 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD: +5 373,06 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD (%): +8,86%

Det var alt jeg hadde for nå takk, for at du tok deg tid til å lese!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: