Med mitt Excel skjema, regner jeg ut alle mine beholdninger på de 5 kontoene jeg holder synlig hos shareville, og viser dem i en samlet portefølje-rapport som du kan lese. Egenkapitalen min kan anses som småpenger for mange, men jeg vil minne om at jeg begynte i Januar 2020. Jeg er enda helt fersk på aksjemarkedet. Disclaimer: jeg skriver ikke denne bloggen for å anbefale aksjer til andre, jeg deler simpelthen hva jeg gjør. Du må selv vurdere hvordan du ønsker å investere dine penger.

På bilde under ser du min totale anskaffelsesverdi (Oransje). Anskaffelsesverdi øker for hver gang jeg kjøper eller synker, dersom jeg selger. Min totale markedsverdi vises også i bildet under (Gul). Om markedsverdien er over eller under anskaffelsesverdien viser om min urealiserte verdi for øyeblikket er i tap (minus) eller i gevinst (pluss). Norske kroner vises på venstre akse og dato vises under.

På neste bilder ser du min % Avkastning på anskaffelsesverdien. Prosent vises på venstre akse.

Kjøpt:
Scandic Hotels Group AB (SHOT): 25 (aksjer) x 20 NOK (ingen kurtasje) = 500

Solgt:
Ingen

Utbytte (etter kupongskatt):
VISA (V): 2,56 NOK
Borregaard (BRG): 23 NOK
Total for Juni: 25,56 NOK

Tall:
Anskaffelsesverdi: 60 665,22 NOK
Markedsverdi: 64 644,56 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD: +3979,34 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD (%): +6,56 %

2 Comments on “Portefølje Juni 2020

 1. Hei

  Har du utviklet excel arket selv eller har du funnet en god mal på nettet? Har vært på utkikk etter, og har prøvd å sette opp et selv, men ikke lyktes helt enda.

  Atle

  • Hei Atle! Takk for spørsmål. Excel-skjemaet har jeg utviklet selv. jeg brukte en del tid i starten før jeg begynte å legge ut innlegg her. Så har jeg med tiden utviklet skjemaet mere og mere. En gang fram i tid vil jeg skrive et innlegg om hvordan jeg har satt opp skjemaet. Men det kan ta litt tid før jeg legger det ut, fordi det er mye arbeid bak.

   Mvh
   Mats-Erik

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: