Etter en sterk april måned er det mange som har ventet en ny bunn etter det som skjedde i Mars. Den har vi egentlig ikke fått i Mai. Vi fikk en liten nedgang på børsen rundt midten av Mai, men denne var ikke betydelig. Alt i alt har Mai gått greit.

Alt i alt har Mai vært en grei måned for min del. Jeg har hatt generelt lite aktivitet da jeg for øyeblikket er på flyttefot og har hatt en del utgifter i forbindelse med dette. Derfor har jeg ikke vært så aktiv på børsen i Mai. Når det er nevnt, så har jeg kjøpt meg litt mere inn i det små i Aker BP, Storebrand og Orkla. Jeg håper jeg får mere tid til å skrive her når jeg har fått satt meg til ro. Som et minimum de neste to månedene vil jeg i alle fall skrive en porteføljerapport.

Med mitt Excel skjema, regner jeg ut alle mine beholdninger på de 5 kontoene jeg holder synlig hos shareville, og viser dem i en samlet portefølje-rapport som du kan lese. Egenkapitalen min kan anses som småpenger for mange, men jeg vil minne om at jeg begynte i Januar 2020. Jeg er enda helt fersk på aksjemarkedet. Disclaimer: jeg skriver ikke denne bloggen for å anbefale aksjer til andre, jeg deler simpelthen hva jeg gjør. Du må selv vurdere hvordan du ønsker å investere dine penger.

På bilde under ser du min totale anskaffelsesverdi (Oransje). Anskaffelsesverdi øker for hver gang jeg kjøper eller synker, dersom jeg selger. Min totale markedsverdi vises også i bildet under (Gul). Om markedsverdien er over eller under anskaffelsesverdien viser om min urealiserte verdi for øyeblikket er i tap (minus) eller i gevinst (pluss). Norske kroner vises på venstre akse og dato vises under.

På neste bilder ser du min % Avkastning på anskaffelsesverdien. Prosent vises på venstre akse.

Oppsumering Mai

Kjøpt:
Aker BP (AKERBP): 7 (aksjer) x 157,05 (+ Kurtasje 29 NOK) = 1128,35 NOK
Orkla (ORK): 12 (aksjer) x 87,24 (+ Kurtasje 29 NOK) = 1075,88 NOK
Storebrand (STB): 17 (aksjer) x 49,59 (+Kurtasje 29 NOK) = 872,03 NOK

Solgt:
Ingen

Utbytte (etter kupongskatt):
Activision Blizzard (ATVI): 17,83 NOK
Aker BP (AKERBP): 26,35 NOK
Telenor (TEL): 66,00 NOK
EQUINOR (EQNR): 54,44 NOK
Total for Mai: 146,79 NOK

Tall:
Anskaffelsesverdi: 60 155,34 NOK
Markedsverdi: 62 044, 97 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD: + 1 899,63 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD (%): +3,14%

Det var det jeg hadde for nå! Tusen takk for at du tok deg tid til å lese!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: