Denne måneden har vært en god måned! Og dette er på mange måter ganske rart. De aller aller fleste har spådd at børsen skulle gå kraftig ned i April, men tvert imot! Børsen har ikke brydd seg om hverken det ene eller andre, og har stødig steget oppover omtrent hele måneden.

Med mitt Excel skjema, regner jeg ut alle mine beholdninger på de 5 kontoene jeg holder synlig hos shareville, og viser dem i en samlet Portefølje rapport som du kan lese. Egenkapitalen min kan anses som småpenger, men jeg vil minne om at jeg begynte i Januar 2020. Jeg er enda helt fersk på aksjemarkedet. Disclaimer: jeg skriver ikke denne bloggen for å anbefale aksjer til andre, jeg deler simpelthen hva jeg gjør. Du må selv vurdere hvordan du ønsker å investere dine penger.

På bilde under ser du min totale anskaffelsesverdi (Oransje). Anskaffelsesverdi øker for hver gang jeg kjøper (eller synker, dersom jeg selger). Min totale markedsverdi vises også i bildet under (Gul). Om markedsverdien er over eller under anskaffelsesverdien viser om min urealiserte verdi for øyeblikket er i tap (minus) eller i gevinst (pluss).

På neste bilder ser du min % Avkastning på anskaffelsesverdien. Denne måneden er jeg endelig i pluss YTD. Det er første gang siden slutten av februar.

Oppsumering April

Kjøpt:
Sparebank 1 SMN (MING): 20 (aksjer) x 70,00 NOK (+ Kurtasje 29 NOK) = 1429,00 NOK
DNB (DNB): 15 (aksjer) x 109,90 NOK (+ Kurtasje 29 NOK) = 1677,50 NOK
Mowi (MOWI): 10 (aksjer) x 174,05 NOK (+ Kurtasje 29 NOK) = 1769,50 NOK
Norsk Hydro (NHY): 70 (aksjer) x 22,30 NOK (+ Kurtasje 29 NOK) = 1590,00 NOK

Solgt:
Ingen

Utbytte (etter kupongskatt):
Macy’s (M): 26,47 NOK
Sparebank 1 SMN (MING): 50,00 NOK
Orkla (ORK): 46,80 NOK
Total for April: 123,27

Tall:
Anskaffelsesverdi: 57 079,08 NOK
Markedsverdi: 59 063,60 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD: + 1 984,52 NOK
Urealisert gevinst/tap YTD (%): +3,54%

Så får vi se hva Mai byder på, jeg er helt ærlig ikke super optimitisk, og tror ikke vi er helt ferdige med nedgangene enda, selv børsen mener noe annet foreløpig.

Det var det jeg hadde for nå! Tusen Takk for at du tok deg tid til å lese!

2 Comments on “Portefølje April 2020

  1. Henter du kursene hver uke manuelt og putter inn i Excel, eller bruker du et API/program for å ta dem ut?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: