I dag vil jeg skrive om det som kanskje er min verste investering?

Den 14. Februar kjøpte jeg noen aksjer i ett amerikansk selskap som du kan ha hørt om. Selskapet heter Macys. Jeg kjøpte denne aksjen rett før børskrakken.

Macy's - Shop Fashion Clothing & Accessories - Official Site ...

Jeg kjøpte Macy’s til 16,78$ pr. aksje. Aksjen var allerede ned YTD når jeg kjøpte den, uten tanker om alt som har skjedd den siste måneden kjøpte jeg meg inn uten noen bekymring. Men hvilket selskap er egentlig Macys? Macys ble grunnlagt allerede i 1858. Selskapet er en type kjøpesenter/varehusbedrift og er kanskje mest kjent for Bloomingdales.

$1.4m Bloomingdale's Text Spam Class Action Gets Final Approval ...

Men denne investeringen har ikke akkurat gått min vei så langt. Etter at jeg kjøpte aksjene til 16,78$ pr. aksje. så har markedsverdien gått ned til 4,80$ pr. aksje. Dette betyr at investeringen min for øyeblikket er ned svimlende -68,59%! Dette er min absolutt verste investering dersom man ser på nedgangen i markedsverdi.

Ikke bare har markedsverdien gått ned, men Macy’s har også bestemt seg for å kutte utbytte i en periode. Når det er nevnt fikk jeg i alle fall som en liten trøste-utbytte for Q1 om ikke annet. Når Macys betaler utbytte igjen er ubevisst, knyttet situasjonen vi er i nå.

Akkurat nå er verdensøkonomien omtrent stengt. ingen går på kjøpesenterene og dette påvirker Macys. Vil Macy’s overleve denne perioden? Jeg har i hvert fall bestemt meg for å beholde mine aksjer i Macy’s og håpe på en oppgang. Jeg er forsåvidt ikke villig til å kjøpe flere aksjer hos Macys når fremtiden deres er så usikker. Men for noen med høy risikotoleranse så kan det være verdt å ta en titt på selskapet å vurdere om man skal kjøpe seg inn.

Det var det jeg hadde for denne gang! Takk for at du tok deg tiden til å lese!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: