Mars, 2020 har vært en utrolig turbulent og spennende måned på aksjemarkedet. Mye har skjedd i løpet av de siste 31 dagene. Dette er min andre Porteføljerapport. Jeg skriver denne rapporten en gang hver måned. Her skriver jeg en oversikt over alle mine beholdninger.

Med mitt Excel skjema, regner jeg ut alle mine beholdninger på de 5 kontoene jeg holder synlig hos shareville, og viser dem i en samlet Portefølje rapport som du kan lese. Egenkapitalen min kan anses som småpenger, men jeg vil minne om at jeg begynte i Januar 2020. Jeg er enda helt fersk på aksjemarkedet.

Jeg kjøper aksjer for å holde, og så langt har jeg ikke solgt en eneste aksje. Med børskrakken som har vært den siste tiden har jeg som de aller fleste andre, tapt penger. På bilde under ser dere min totale anskaffelsesverdi (Oransje). Anskaffelsesverdi øker for hver gang jeg kjøper. Min totale markedsverdi vises også i bildet under (Gul). Om markedsverdien er over eller under anskaffelsesverdien viser om min urealiserte verdi for øyeblikket er i tap (minus) eller i gevinst. Jeg er for øyeblikk i minus, omtrent -3000 NOK, eller -5,83%. Med tanke på hvor hardt OSEBX og S&P 500 er rammet, vil jeg kalle meg selv heldig. Hovedårsaken til at porteføljen min klarer seg greit er takket være to kinesiske aksjefond som har beholdt sin fullstendige verdi, mens resten av markedet har hatt en stødig nedgang i gode deler av Mars. Dette er mere flaks enn annet fra min side.

Utbytte:
Mars måned var den første måneden jeg mottok Utbytte noen sinne! Først 03. Mars fra Ford Motor Company. En andre gang fikk jeg utbytte 19. Mars av Carlsberg. I ettertid har det visst seg at flere av mine investeringer har valgt å kutte utbytte.

Målet mitt er ikke å kvitte seg med de selskapene som kutter utbytte. Jeg tror at markedet nå er i en særskilt periode, og akkurat nå er det mange gode muligheter til å kjøpe aksjer. For meg må ikke et selskap betale utbytte til enhver tid, noen selskaper trenger å kutte utbytte en periode for å overleve. For dem er det sunneste å gjøre i den grunn å kutte utbytte. Det betyr ikke at selskaper som Ford, Macys, Boeing og Delta Air Lines, aldri kommer til å betale utbytte igjen. Jeg har tro på at verdensøkonomien får en etterlengtet opptur etter at ting har roet seg. og den normale hverdagen vil komme tilbake etterhvert. Når økonomien går bra igjen, vil man kunne se tilbake på denne tiden og vurdere om man har gjort de riktige investeringene, om det var best å selge, kjøpe eller gjøre ingenting.

Tall:
Anskaffelsesverdi: 50 745,-
Markedsverdi: 47 788,-
Urealisert gevinst/tap: -2957,-
Urealisert gevinst/tap (%): -5,83%

Utbytte (etter kupongskatt):
Ford Motor Company (F): 12,70 NOK
Carlsberg B A/S (CARL B): 26,59 NOK
Total: 39,29 NOK

Her er alle mine fond og aksjer vist i % av portefølje:

Det er enda humble beginnings for meg. Mars måned var første måned jeg mottok utbytte, og sist men ikke minst mange viktige førstehåndserfaringer med børskrakk som jeg vil kunne se tilbake på og forhåpentligvis lære av.

Det var det jeg hadde for denne gang! Takk for at du tok deg tid til å lese.

Du kan lese min forrige porteføljerapport her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: