Den 03. Mars fikk jeg utbytte for aller først gang. I dag, ganske nøyaktig 17 dager senere, fikk jeg mitt andre utbytte! I denne tiden hvor det er børsras og mye usikkerhet, så føles det veldig godt å få utbytte. Utbytte kan selvfølgelig ikke dekke et tap på -17% av min markedsverdi. Men det er en deilig trøst og det gir meg en trygghet om at ikke alle selskaper velger å kutte i utbyttene.

Bilderesultater for Carlsberg

I dag har jeg fått utbytte fra vår kjære danske venn, Carlsberg! Carlsberg, som mange andre selskaper har fått seg en trøkk av dette børsraset. Etter kupongskatten mottok jeg 26,59,- norske kroner. så fikk Nordnet kontoen noen lommepenger i dag også. Et nytt forsiktig steg i riktig retning.

Carlsberg-aksjen begynte dette året på 984,40 DKK og har vært så høy som 1057 DKK. Den begynte å stupe i pris 5. mars. Selv kjøpte jeg meg inn på 752,49 DKK (inkl. kurtasje), og akkurat nå er prisen så lav som 677,40 DKK.

YTD er Carlsberg ned -31,84%.

Vil Carlsberg gå enda lavere i pris? bare tiden vil vise. For meg var det et riktig tidspunkt å kjøpe, og jeg har full tillit til at Carlsberg kommer seg gjennom denne perioden. Om man ikke får kjøpt seg en Carlsberg i restaurantene, kan man alltid ta med seg en til sin egen stue. Carlsberg har økt utbytte siden Siden 2016

Carlsberg har en Utbytte Yield på 3.21% og en Payout Ratio på 47,28%, Carlsberg har økt utbytte siden Siden 2016. De betaler utbytte årlig. Bildet under er fra Seekingalpha.com her er utbytte for øvrig visst i Dollar.

Takk for at du tok deg til til å lese!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: