I disse tider er det så utrolige mange muligheter for hva man skal kjøpe. Jeg har mange aksjer jeg følger nøye med, og særlig i USA. Nå er det noen latterlige priser på enkelte selskaper som ikke har vært på lenge. Her er 3 amerikanske aksjer jeg vurderer å kjøpe.

1: Boeing Company (The) NYSE:BA pris: 123,92$

Du har mest sannsynlig hørt om Boeing, men bare i tilfelle. Hvem er Boeing Company? Selskapsinformasjonen står beskrevet på høyre side av Nordnet.
Som dere ser har Boeing Company bare én rival og det er Airbus. De er verden største luftfartselskap! Jeg vet at vi er inne i et Bear-market og at økonomien er dårlig, flyplasser rundt over hele verden er stengt også videre, men hva tror du er sannsynligheten for at et så stort selskap som Boeing kommer til å gå konkurs? Jeg tviler på at det kommer til å gå så langt.

Bilderesultater for boeing

Når var sist gang vi kunne kjøpe Boeing til under 120$? Vi må tilbake fire år! Mars 2016. Boeing har blitt handlet rundt 300-400 $ de siste 2-3 årene så dette er latterlige priser akkurat nå sett i sammenheng med de siste årene.

Verden kommer ikke til å slutte med flytransport, dette er et ekstremtilfelle, derfor er Boeing på førsteplass for meg blant selskaper jeg vurderer meg å kjøpe meg inn i.

Boeing betaler også utbytte kvartalsvis. Utbyttene er vist gjennom selskapshendelser på siden til Nordnet. Kommer Boeing til å kutte utbyttene for en periode? bare tiden vil vise.

2: Delta Air Lines, Inc NYSE:DAL pris: 31,74$

Bilderesultater for delta air line logo

Jeg fortsetter i fly-sektoren og beveger meg til Delta Air Lines. Delta Air Lines er et veldig kjent flyselskap i USA.

I denne tiden er det naturlig å tenke at flyselskap er en sketchy investering, men for meg som tenker 5, 10 og 20 år frem i tid så er det akkurat nå veldig attraktive priser i denne sektoren. Jeg spør meg selv, kommer vi aldri til å bruke fly igjen? Jo selvfølgelig gjør vi det!
Etterhvert vil karantenene og restriksjonene oppheves og den normale hverdagen vil komme tilbake.
Før denne nedgangen er over, håper jeg og ha investert i ihvertfall et flyselskap. Delta Air Lines, er for min del øverst på min ønskeliste av amerikanske flyselskaper.

For bare 2 måneder siden i Januar måtte man betale 60$ for Delta Air Lines aksjen, Nå kan man få kjøpt denne aksjen til latterlig 31,74$. Altså rett over 30$. Når var sist gang man kunne kjøpe Delta Air Lines til 30$ de siste 5 årene? ALDRI! den billigste prisen fem år tilbake i tid var et kort vindu i Juni 2016 når prisen var 35$. Vi må tilbake godt over 6 år i Januar 2014 sist gang Delta Air Lines kostet 30$ pr. aksje.

Delta Air Lines betaler også et stødig utbytte kvartalsvis. Det er naturligvis en risiko i disse tider at de kanskje kommer til å kutte utbytte for en periode, men uavhengig av dette mener jeg at Delta Air Lines er å vurdere om du tenker på lang sikt.

Delta Air Lines er verdens nest største flyselskap målt i antall passasjerer, og det fjerde største målt i omsetning

3: FedEx Corportation NYSE:FDX pris: 95,16$

Bilderesultater for fedex logo

I likhet med Boeing Company var ikke dette et selskap jeg vurderte før helt nylig, men med de siste prisene mener jeg at alle burde ta en titt på gigantiske FedEX.
FedEx Corporation er et amerikansk selskap som tilbyr bud-, frakt- og logistikktjenester.

Selskapsiformasjon beskrevet av Nordnet

Hvorfor investere i FedEx? Uansett hva som skjer i verden, vil folk ha behov for pakkene sine! Både bedrifter og enkeltindivider må ha denne tjenesten. FedEx har droppet massivt i pris denne perioden.

Du kan for øyeblikket i skrivende stund kjøpe FedEx Corporation for 95$ pr. aksje. I bildet nedenfor vil du se at FedEx ikke har handlet i Nærheten av 95$ de siste 5 årene! Det nærmeste vi kommer 95$ er i Januar 2016 da aksjen ble solgt for 125$, det er fortsatt 30$ over nåværende pris.

Vi må tilbake til April 2013, nesten 7 år tilbake i tid sist gang FedEx ble handlet for 95$ pr. aksje.

FedEx betaler også utbyttekvartalvis og har betalt utbytte over lang tid.

Det var de 3 amerikanske aksjene jeg følger nøye med på! Takk for at du tok deg tid til å lese.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: