Oslo børs ned -28,28% siden nyttår.
Bildet hentet fra DN Investor

På mandag gikk jeg inn med en betydelig sum på Oslo Børs, Totalverdien min hos nordnet er på rundt 40 000,-. før mandag var jeg på rundt 30 000,- så når jeg går inn med 10 000,- kroner på én dag så er dette absolutt en stor sum sett i sammenheng med hvor mye egenkapital jeg var inn med fra før av. Når dette er nevnt så vil jeg også minne om at jeg kun har investert i aksjer og fond siden Januar 2020, så når jeg gikk inn med 10 000,- så er dette den største handledagen min i form av enkeltaksjer noensinne så langt.

Mange av dere vil kanskje tenke “Det er ingenting Mats! Jeg er inne med 100 000, 250 000, 1 000 000 kroner” osv osv. Mange av dere har garantert kjent på et kraftig fall, og har vært i dette gamet her mye lengre enn meg. Selv er jeg ned -5 500,- year to date, siden nytt år. for meg er dette en nedgang på -12,87%. Sett i sammenligning med mine favorittindekser er OSEBX ned -28,28% og S&P 500 som er ned -16,79%. Akkurat pr. idag ser markedet bunnløst ut og mange er usikker på når vi skal nå denne bunnen.

Man kan LETT si at det er hell i uhell at jeg ikke begynte å investere tidligere enn januar 2020. Gode deler av 2019 gikk til å lese meg opp å skaffe meg kunnskap om aksjemarkedet. 2019 var året jeg fikk generell kunnskap om økonomi og penger som jeg sårt skulle hatt når jeg ble myndig. Jeg liker å tro at 29 år ikke er noen alder og at det er bedre å starte nå enn aldri.

Jeg kunne egentlig ikke gå inn med aksjer i 2019 da jeg enda gjorde opp gammel gjeld. Jeg så markedet stige, stige og stige, jeg hadde så lyst å starte, men jeg visste at jeg hadde viktigere økonomiske prioriteringer. Jeg måtte rett og slett gjøre opp etter gammel gjeld, og lot ikke meg selv kjøpe meg inn før jeg kvittet meg med denne gjelden. hvis du selv har hatt eller har uoppgjort gjeld og kjenner på hva jeg har snakket om, skrev jeg kort om dette forrige søndag. Dersom du ønsker noen tips på å kvitte deg med gjeld, så kan du lese om noen grep jeg gjorde her

i 2019 føltes det rett og slett surt at jeg ikke kunne gjøre noe, men sett i lys av hva som har skjedd dette året så langt så har jeg hatt skikkelig “hell i uhell”. Jeg ser at jeg får mye lærdom av dette børskrakket, og anser meg som heldig at jeg kan lære av dette, uten at jeg var inne med for mye. Og helt ærlig gleder jeg meg til en periode med lave priser og mange kjøpsmuligheter. Samtidig har jeg fingrene krysset for at markedet finner veien oppover igjen om ikke alt for lang tid.

Takk for at du tok deg tid til å lese.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: