OSEBX begynte dagen med å falle 12%. Etter endt dag gikk den ned 8,14%
Det er såpass betydelig at Nordnet valgte å sende en ekstra-sending på sin youtube kanal. Jeg legger ved denne videoen slik at du kan få en oppsumering på børsen i dag. Før du leser videre vil jeg bare spesifisere at dette IKKE er råd, jeg er fersk investor, dette er på ingen måte noen ekspertmening. Jeg er amatør og jeg ønsker at du tar mine vurderinger med en god klype salt. Dette er kun hvordan jeg har valgt og handle på denne dagen. Jeg deler bare hvordan jeg har valgt å handle og du må selv bestemme hva du tenker er riktig. Vi har mest sannsynlig en tøff uke foran oss, og for alt jeg vet er det en god sannsynlighet for at jeg kan ha kjøpt for tidlig.

I dag har jeg selv valgt å kjøpe meg inn i noen selskaper. Dette er selskaper som har falt betydelig på denne dagen. jeg er sikker på at de vil øke i verdi over lang sikt, og alle betaler stødig utbytte.

1: DNB

Bilderesultater for dnb

Jeg har i dag kjøpt DNB aksjen for 120,90 pr. aksje. Den er ned 12,58% I dag. Sist gang man kunne kjøpe DNB til 120,- pr. aksje var 7 November 2016, litt over 3 år siden.

Jeg har valgt å kjøpe meg inn i DNB idag. på min Aksjesparekonto utgjør DNB nå 12% av porteføljen min. Betyr dette at DNB har nådd bunn? mest sannsynlig ikke. det er godt mulig at aksjen kommer til å falle enda lavere, men for meg ble dette en pris som ble for vanskelig å motstå.

DNB vil betale 9 Kroner i utbytte pr aksje i 2020. Dette er en oppgang på 0,75,- Pr. Aksje fra i fjor da utbytte var på 8,25,-

9/120,9 * 100 = 7,44%. Hvis utregningen min er riktig vil jeg få godt over 7,44% utbytteavkastning på aksjene jeg har kjøpt i dag. På kort sikt kan det være at DNB aksjen går enda lavere, men for min del ble denne prisen billig nok.

2: Aker BP

Bilderesultater for Aker BP

Huffa meg, Aker BP på en skikkelig smell i dag. Etter endt dag er de ned hele 28,27%. Endte på 147,20,- Pr aksje etter endt dag. Selv har jeg valgt å se på dette som en god anledning til å kjøpe. Jeg støtter meg på samme lag som Roger Berntsen hos nordnet og tenker at dette er en god mulighet. På lang sikt mener jeg dette er en no brainer. Bare tiden vil vise om jeg tar rett.

Det er meget sannsynlig at denne ikke er nådd bunn, med alt som foregår i Oljebransjen for tiden. En grunn for at jeg valgte å kjøpe i dag er fordi at Aker BP har selv kjøpt aksjer for denne prisen slik bildet viser. “Aker BP har kjøpt 250 000 egne aksjer til en snittkurs på 152,5192 kroner … Etter dette eier Aker BP 250 000 egne aksjer”

Jeg tenker når Aker BP går inn og kjøper egne aksjer så er det et klart signal på at selskapet selv tror aksjen er verdt mere, eller minimum like mye. Vi må tilbake til Septemper 2017 sist gang vi kunne handle Aker BP for 147,- pr. aksje.

Aker BP øker utbytte og jeg liker også at de betaler utbytte kvartalsvis

3: Equinor

Bilderesultater for Equinor

Equinor har også hatt en vanskelig dag på børsen. De faller 17,72% og du får nå kjøpt Equinor aksjen til 113,10 pr. aksje. Vi må tilbake til Februar 2016 sist gang vi kunne kjøpe Equinor til denne prisen. Altså litt over 4 år siden.

Equinor har også økt utbytte over tid. fra og med mai 2020 begynner de å betale utbytte I USD $. Som Aker BP betaler også Equinor utbytte kvartalsvis.

Så der har du det. Jeg har altså ikke klart å motstå fristelsen i dag. Selv håper jeg bare at jeg ikke har kjøpt for tidlig, men uavhengig av dette så vil jeg over lang sikt at dette lønner. så får framtiden motbevise meg. Jeg gleder meg til å se hvordan investeringene går.

Hvis du selv har kjøpt aksjer i dag så er jeg interessert i å høre hva du har gjort. gjerne legg igjen en kommentar eller kontakt meg på shareville. Takk for at du tok deg tid til å lese.

4 Comments on “OSEBX faller! Her er 3 aksjer jeg kjøpte på denne dagen

  1. Interessante artikler å følge, jeg er også helt ny med investering og begynte faktisk 18.02 så jeg har truffet ENNÅ hardere direkte i smellen enn deg. Men har blitt litt hekta og har nå gått inn med ca 90k så langt, tapet har desverre vært ca 30k så langt, men det får man prøve å ta igjen senere. Gikk inn KUN i “raske” aksjer først, men har nå flytte mer og mer over i stabile aksjer – all den tid man kan kalle dem det. DNB, Aker BP, Sparebank1 MN, Storebrand, Hydro er representert der, mens jeg også har noen lodd i NANO og NOM (denne har jeg troen på), samt noen andre mer utrygge også i utlandet. Totalt 17-18 forskjellige enkelt-aksjer med større og mindre poster.

    Lykke til videre, skal følge bloggen din og se hvordan utviklingen din går. Jeg er Mithrox på Shareville om du vil se min sørgelige %-utvikling så langt 🙂

    • Takk for tilbakemeldingen Mithrox, jeg tenker stabile aksjer er veien å gå! Store selskaper som har gode fremtidsutsikter. Jeg skriver en porteføljerapport en gang i måneden, da vil du få nøyaktige tall på mine investeringer. jeg skriver også om forskjellige selskaper jeg følger med på, og selskaper som betaler utbytte.

  2. Vil bare nevne at Equinor alltid har betalt utbytte i USD, siden inntektene er i USD.
    Grunnen til at du ser NOK der er at det blir vekslet til norske kroner to dager før utbyttedato, så utbyttene til disse oljeselskapene er jo da veldig påvirket av kursen mellom USD/NOK.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: