For omtrent et år siden bestemte jeg meg for å endre rutinen min når det gjelder søvn. Etter et godt år med anstendig rutine har jeg fått til vane å våkne kl 05:00. Jeg er sikker på at du vet hvordan det føles, det øyeblikket, når du jobber med en rutine så lenge at det på et tidspunkt blir en del av deg. Det øyeblikket når det blir en del av din personlighet, jeg er sikker på at du kjenner følelsen. Jeg ønsket å dele et par positive og negative side med en rigid døgnrytme.

Positive Number 1: Å ha kontroll over når jeg våkner opp og når jeg legger meg

Å ha kontrol på når jeg legger meg og våkner, å ha den kontrollen, gjør at jeg føler eieransvar over min egen tid. Å eie morgendagen allerede kvelden før, når du har gått til sengs “tidlig” som noen sier. Det er en deilig føles at når jeg er våken og når jeg sover ikke ligger i “tilfeldighetene”.

Negative Number 1: Alt man går glipp av…

Når det skjer noe, sover jeg. Jeg savner å samles senere på kvelden, det kan føles ut som en set-back, og noen ganger får det meg til å føle meg som en ensom ulv, kanskje litt utenfor festen. Heldigvis for meg er jeg egentlig ikke en som digger enorme samlinger. Jeg får ikke ladet opp batteriene mine med å møte folk sent. Når det er sagt, selvfølgelig savner jeg kveldene. Det er bare at jeg ikke kan leve uten morgenen. Det er desverre prisen å betale.

Positive Number 2: Ingen avbrytelser!

fra 05:00-07:00, har jeg full konsentrasjon. Dette er en enorm fordel da jeg har mange forskjellige prosjekter, jeg synes jeg flyter bedre og er mere produktiv om morgenen. Jo senere på dagen, jo mere lat blir jeg. Det føles fantastisk og ha opptil et par timer hver dag, hvor en kan gjøre det man har mest behov for, uten avbrytelse.

Negative Number 2: Going into the habit

Å våkne opp 05:00 hver dag skjedde ikke over natten, i begynnelsen var det veldig vanskelig å holde seg til rutinen. Jeg la ikke merke til noen spesiell fordel før i den tredje uken med å våkne opp tidlig. Så kom den første “boosten”.Så traff jeg en annen barriere rundt 3 måneder, mistet konsentrasjonen, og falt ut av vanen i en liten periode. Da jeg våknet opp, belønte jeg meg i den fasen med å gjøre den ene tingen jeg elsker mest, ved å lese bøker. Jeg kan anbefale dette til alle som ønsker å starte en ny vane. Prøv “vane-bunching” på utkikk etter et bedre ord. Gjør noe du virkelig liker sammen med den nye vanen du prøver å lage.

Takk for at du tok deg tid til å lese.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: