Den følelsen. Jeg våkner opp klokka er 05:30 om morgenen. Der står det en melding på mobilen fra Nordnet, “du har fått utbytte!” Så spent som jeg var åpnet jeg mobilen for å se hvor mye penger jeg fikk. I går fikk jeg utbetalt utbytte for aller første gang! Hvem betalte meg utbytte? Selskapet er godt kjent og du har garantert hørt om dem, de heter for Ford Motor Company.

Bilderesultater for ford logo

Jeg ble betalt utrolige 1,37 $ etter kildeskatt, eller 12,70 i norske kroner. ja, jeg vet. Dette er småpenger. Men det som er så fantastisk, er at jeg har ikke jobbet for pengene. Pengene har jobbet for meg, og det er første gang i livet mitt. Jeg tenker på fremtiden og tenker at i senere tid vil jeg få langt mere utbytte, forutsatt at jeg fortsetter å investere penger som utbetaler utbytte. Når det er sagt har det vel vist seg at Ford i grunn var en negativ investering. Aksjen er gått vesentlig ned siden jeg kjøpte den i Januar. I grunn ønsker jeg egentlig å investere i selskaper som både generer vekst og betaler utbytte. Ford har vist seg å kanskje ikke møte alle kriteriene jeg ønsker i et selskap. De er i grunn et stort og trygt selskap, så selv om aksjeverdien har gått ned angrer jeg ikke på kjøpet. Jeg vil for alltid huske at Ford var det første selskapet som betalte meg utbytte.

Jeg gleder meg til å fortsette å investere og samle utbytte fra mange forskjellige selskapet. Jeg er glad for å valgt veien som utbytte-investor, jeg tenker langsiktig og håper på en liten passiv inntekt som kan forsørge mine behov for framtiden. Derfor var denne dagen spesiel for meg, De 1,37$ (12,70 NOK) er de beste pengene jeg noensinne har tjent. Selv om jeg er langt unna økonomisk frihet, føles dette som et forsiktig steg i riktig rett nå.

Har du fått utbetalt utbytte før? Hvilket selskap var det aller første som betalte deg utbytte? Jeg vil gjerne vite det!


Det var alt jeg hadde på hjerte for nå, takk for at du tok deg tid til å lese!

4 Comments on “Jeg fikk utbytte for aller første gang!

 1. Hei. Gratulerer med ditt første utbytte 🙂 Jeg har selv Ford i porteføljen på zero kontoen min hos Nordnet. Det er alltid en god følelse når jeg ser en pushmelding fra Nordnet på mobilen, da det som regel betyr at jeg bar fått et utbytte. Har nå kommet sålangt at det kommer flere utbytter på konto hver eneste mnd. Bare å investere jevnt og trutt i solide selskaper så er du plutselig ikke lenger like avhengig av en jobb du kanskje ikke liker like mye lenger 🙂 Mitt første utbytte var forøvrig fra Frontline for en del år tilbake, men dette var før jeg bestemte meg for at investering for utbytter var veien jeg ville gå. Lykke til med investeringene 😀

 2. Hei – kom tilfeldigvis over bloggen din via Shareville. Og artig å finne en blogg som ligner veldig på det jeg selv har gjort 🙂
  Joda – begynnelsen av Juni 2013, så tikket det inn 15 kroner fra Marine Harvest – nå Mowi. For en som da var totalt mørkegrønn på dette med aksjer, så var det en artig følelse.
  Deretter tikket det inn en gang i blandt, og kanskje den artigste investeringen jeg gjorde på den tiden var i amerikansk ETF – SDIV.
  Jeg våget ikke å ta en stor posisjon, men…. det klirret inn en tier i måneden. Sikkert som bare den.

  Som mest hadde jeg vel over 3 500 i passiv inntekt på en måned, men porteføljen har gått opp og ned – alt etter som man har solgt seg ut for å gjøre andre investeringer.
  Men – som en dårlig uvane….så kommer man alltid tilbake! 🙂

  I dag har jeg startet helt på nytt, med små månedlige beløp.
  Jeg synes det er artig å lese om din start, da den er veldig lik min.
  Beløpene er små nå i starten, men dette er ting som tar tid. En tier her – en hundring der. Det viktigste er ikke størrelsen, men rutiner og vaner. Så kommer beløpene til å vokse med tiden til hjelp.

  Artig – og lykke til videre

  • Hei Norstil! Så artig å høre fra deg! Jeg er enda helt i begynnelsen av min sparing, men det er som du sier. små beløp nå i starten så vil det over tid vokse! takk for hyggelig tilbakemelding!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: