Humble beginnings

Mitt aller første innlegg! Hvorfor begynner jeg nå?
Jeg ble nylig “aksjefrelst”. Jeg er helt fersk, jeg begynte i januar 2020. På den korte tiden så langt har det vært veldig gøy å legge inn markedsverdien min på et excel-diagram som jeg selv har laget. Jeg vil dele min reise gjennom aksjemarkedet. Dette er helt i begynnelsen for meg. Vi snakker om små beløp, jeg er fremdeles bare 2 måneder på vei. Beløpene vil bli vist i norske kroner.

I bloggen min vil jeg være helt åpen om beholdningen min og vise deg nøyaktige tall. På bildet under ser du to linjer kalt “anskaffelsesverdi” og “markedsverdi”. Anskaffelsesverdien er beløpet jeg har brukt på aksjer og fond (inkludert kurtasje, kostnader osv.) Markedsverdien er nåværende verdi. For øyeblikket er markedsverdien lavere enn anskaffelsesverdien.

For å vite hvordan investeringene mine går, sammenligner jeg min egen portefølje med Oslo Børs (OSEBX) og S & P 500. Jeg liker å sammenligne med Oslo Børs, siden porteføljen min har mange norske aksjer. Så langt ser det ut til at jeg har gjort det ok sammenlignet med markedet. markedet er for øyeblikket i minus.

I neste innlegg vil jeg gå nærmere inn på noen aksjer og fond jeg eier.
Takk for at du tok deg tid til å lese.

Atleast if you begin now, you will start to win in 10 years.

Jack Ma

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: